سیلیکاژل نارنجی

سیلیکاژل نارنجی

سیلیکاژل نارنجی یک ترکیب شیمیایی بر پایه سیلیس است. گرانول های سیلیکاژل، قابلیت جذب رطوبت محیط را دارند و لذا در صنایع مختلف برای حفظ محصولات از اثرات مضر رطوبت به کار می روند. حفاظت تجهیزات الکترونیکی با استفاده از سیلیکاژل نارنجی انجام می گیرد. این ماده برای محیط زیست، خطر آلایندگی به همراه ندارد و در بسیاری از موارد با عنوان شناساگر نارنجی از آن یاد می شود.

سیلیکاژل نارنجی یک نشانگر بی نظیر برای تشخیص رطوب است با توجه به این موضوع که غیرسمی و بی بو می باشد به راحتی می توان از آن در داروسازی و صنایع غذایی استفاده کرد .میزان جذب رطوبت توسط سیلیکاژل نارنجی به دما بستگی دارد . با استفاده از سیلیکاژل نارنجی می توان به حضور رطوبت در شرایط دلخواه پی برد.


سیلیکاژل نارنجی


تاریخچه سیلیکاژل نارنجی

سیلیکاژل نارنجی می تواند به عنوان یک نشانگر عمل کند این ترکیب شیمیایی در اثر جذب رطوبت تغییر رنگ می دهد به طور ی که رنگ آن از نارنجی به صورتی تبدیل می شود. سیلیکاژل نارنجی با توجه به داشتن برخی از مزیت ها توانسته است به راحتی جایگزین برخی از سیلیکاژل ها شود زیرا غیر سمی ، بی بو و از همه مهمتر سازگار با محیط زیست می باشد به همین دلیل به طور عمده و بدون نگرانی مورد استفاده قرار می گیرد . در این مقاله سعی بر آن داریم توضیحات کامل در مورد خواص فیزیکی و کاربرد سیلیکاژل نارنجی ارائه دهیم . سیلیکاژل ابی به دلیل داشتن کلرید کبالت از لحاظ مسائل زیست محیطی مورد تایید نبوده و شرایط برای یافتن جایگزینی برای آن ضروری می باشد . کاربرد عمده ی این ماده تشخیص رطوبت است زیرا در صورت وجود رطوبت می تواند به آسانی تغییر رنگ دهد در واقع با یک روش کیفی رنگ سنجی می توانیم به وجود رطوبت در فضای یاد شده پی ببریم . سیلیکاژل نارنجی زمانی که اشباع شود نیز تغییر رنگ می دهد به گونه ای که شفاف تر می شود .امروزه تولیدکنندگان بسیاری سیلیکاژل نارنجی را در حجم بسیاری تولید می کنند.


سیلیکاژل نارنجی


کاربرد سیلیکاژل نارنجی

همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم سیلیکاژل نارنجی به طور عمده برای تشخیص رطوبت در محیط های گوناگون استفاده می شود . کاربرد سیلیکاژل نارنجی در صنایع گوناگون به طور عمده مشاهده می شود از مهمترین صنایعی که از این ترکیب استفاده می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد :

· استفاده از سیلیکاژل نارنجی در صنایع پتروشیمی

· استفاده از آن در صنایع غذایی

· استفاده از آن در تهیه ی لوازم خانگی

· استفاده از آن برای حفاظت ابزارآلات و تجهیزات

· استفاده از آن در داروسازی

· استفاده از آن در تولید لباس

· استفاده از آن در چرم سازی

سیلیکاژل نارنجی در موارد ذکر شده به عنوان یک عامل برای تشخیص رطوبت به کار می رود . به طور کلی در صنایع ذکر شده می توان به کمک سیلیکاژل نارنجی محصولات را از خطر رطوبت در امان نگه داشت . طریقه ی تشخیص رطوبت نیز به این صورت است . ابتدا مقدار مشخصی از این ماده را در داخل ظرف یا بسته بندی ویژه قرار می دهند و سپس آن در درمحیط مورد نظر قرار داده و بررسی های لازم را انجام می دهند اگر در محیط یاد شده رطوبت وجود داشته باشد در این صورت سیلیکاژل نارنجی رطوبت را جذب کرده و تغییر رنگ می دهد در این صورت می توان به وجود رطوبت پی برد . از آن جا که این ترکیب هیچ گونه خطری برای سلامت انسان ندارد به را حتی می توان از آن در صنایع غذایی و داروسازی استفاده کرد و این موضوع اهمیت استفاده از سیلیکاژل نارنجی را دوچندان می کند .

شرکت های تولید کننده ی سیلیکاژل نارنجی آن را در دانه بندی های مختلف عرضه ی بازار می کند به طور مثال دانه بندی های زیر به طور معمول مورد درخواست قرار می گیرد :

≥5/0 میلیمتر

1-5/0 میلیمتر

3-1 میلیمتر

6-3 میلیمتر

8-4 میلیمتر

خواص فیزیکی سیلیکاژل نارنجی

در زیر به مهمترین خواص فیزیکی سیلیکاژل نارنجی اشاره شده است :

چگالی حجمی این ترکیب: 800 – 700 گرم / لیتر

سطح تماس ویژه این ماده ی شیمیایی : 800 – 700 گرم / متر مربع

حجم ذرات آن:70 میلی لیتر / گرم

رطوبت موجود در سیلیکاژل در دمای 150 درجه سانتیگراد : 8/0 %

درصد سیلیس در سیلیکاژل نارنجی :( Sio2 ) > 99%

درصد جذب رطوبت سیلیکاژل نارنجی به طور جد به دمای محیط بستگی دارد به عنوان مثال در دمای 20 درجه درصد جذب این ماده به صورت زیر است :

·در صورت رطوبت نسبی : میزان جذب 2± 10%

· در صورت با رطوبت نسبی @ : میزان جذب 2± 23%

·در صورت با رطوبت نسبی � : میزان جذب 2±% 29%

·در صورت با رطوبت نسبی � : میزان جذب 2±% 36%

البته فشار محیط و عوامل دیگر نیز می تواند به طور جدی میزان جذب را تحت کنترل قرار دهد . سیلیکاژل نارنجی علاوه بر تشخیص رطوبت به عنوان یک جاذب مناسب برای آب ، الکل ، آمین ها و ... در نظر گرفت . در برخی از موارد نیز از آن به عنوان کاتالیزگر استفاده می شود . تغییر رنگ به دست آمده در رنگ در اثر تشکیل کمپلکس می باشد که روش رنگ سنجی را برای تشخیص منجر می شود .


سیلیکاژل نارنجی


فرایند تولید سیلیکاژل نارنجی

فرایند های مختلفی برای تولید سیلیکاژل نارنجی وجود دارد در ادامه به دو روش متداول برای تولید این ماده ی شیمیایی اشاره شده است :

1- استفاده از محلول سیلیکات سدیم در اثراسیدی شدن و تشکیل رسوب

2- استفاده از روش کروی OIL DROP

در حالت عادی این ماده بی خطر، واکنش ناپذیر و همچنین غیر قابل اشتعال پذیر است و همین امر توانسته است استفاده از آن را گسترده کند . نکات ایمنی ویژه ای نیز باید در استفاده از آن رعایت شود .

• این ترکیب شیمیایی خطر آتش سوزی ندارد

• سبب بافت سلول های پوست می شود

• از آنجا که سمی نمی باشد تنفس آن سبب به وجود آمدن مشکلاتی ریوی نمی شود و سلامت دستگاه تنفس را تهدید نمی کند

• ممکن است جامدات آن سبب سوزش چشم شود ولی این اتفاق زود گذر است

• اگر در معرض غلظت های زیاد این ترکیب شیمیایی قرار بگیریم ممکن است در بلند مدت سبب سرفه های زودگذر شویم .

برای اینکه در هنگام استفاده از آن به طور کامل اصول ایمنی را رعایت کنید سعی داشته باشید از خوردن و آشامیدن به هنگام استفاده از این ترکیب خودداری کنید .در صورت به وجود آمدن هرگونه حساسیت یا تحریکات شدید به پزشک مراجعه کنید . اگر هنگام استفاده از این ترکیب تحریک های پوستی در شما دیده شد بلافاصله با آب ولرم شستشو دهید و در مراحل بعدی توصیه می شود از دستکش های آزمایشگاهی استفاده کنید . به طور کلی سروکار داشتن با این ماده سبب به وجود آمدن خطرات جدی در سلامت نخواهد بود.

چرا از سیلیکاژل نارنجی استفاده می کنید؟

در سال 1998 ، اتحادیه اروپا فروش نشانگر آبی سیلیس (حاوی کلرید کبالت ، سموم شناخته شده انسانی) را در بازارهای اروپا ممنوع اعلام کرد. از طرف دیگر ، سیلیکاژل نارنجی که در انواع مختلفی از صنایع و برنامه های کاربردی مانند ترانسفورماتور و خشک کن هوای فشرده استفاده می شود ، با الزامات اتحادیه اروپا مطابقت دارد.

علاوه بر انطباق با الزامات اتحادیه اروپا ، سیلیکاژل نارنجی نیز از ظرفیت جذب بالایی برخوردار است و رطوبت را در دمای بالای 150 درجه فارنهایت (65 درجه سانتیگراد) از بین می برد. با این حال ، بهتر است سیلیکاژل نارنجی در دمای اتاق (90-90 درجه فارنهایت / 21-32 درجه سانتیگراد) استفاده شود. سیلیکاژل نارنجی برای محافظت از کالاها و مواد متفرقه است که به طور گسترده در ترانسفورماتورها و خشک کن های هوا استفاده می شود.

سیلیکاژل نارنجی یک ژل آلومینیوم سیلیکات در قالب فرم سخت Round Shape یا Spherical Beads بوده و مقاومت بسیار بالایی در برابر خرد کردن و میزان جذابیت پایین دارد. سیلیکاژل نارنجی نسبت به سایر جاذبه های دیگر عمر طولانی تری دارد و می تواند در اکثر برنامه ها، هزینه های عملیاتی را کاهش دهد.

سیلیکاژل نارنجی نشانگر یک نوع دانه کروی است که از تمامیت مکانیکی بسیار بالایی برخوردار است. درجه جذب رطوبت سیلیکاژل نارنجی با تغییر رنگ از نارنجی به سبز و نارنجی به بی رنگ در جذب 6 - 8٪ وزن آب نشان داده شده است.

کاربرد های سیلیکاژل نارنجی چگونه است:

• خشک کردن و تمیز کردن هوا

• خشک کردن نمونه های تحلیلی

• خشک کردن حلال ها

• خشک کردن محصولات سنتز

• محافظت از محموله های صادراتی از رطوبت در جو

• خشک کردن و ذخیره گل و بذر توسط سیلیکاژل نارنجی

• خشک کن در صنعت گاز ، کم آبی و تصفیه در اکسیژن ، هیدروژن و کلر

تفاوت بین سیلیکاژل با سیلیکاژل نارنجی و آبی چیست؟

نشان دادن سیلیکاژل یک روش تشخیص سریع را فراهم می کند که به کاربران امکان می دهد تا هنگام خشک شدن جریان هوا و گاز ، مجدداً شارژ شود یا جایگزین شود. خشک کن آن چیزی که مد نظر شماست با استفاده از سیلیکاژل نارنجی با تغییر رنگ انجام می شود، زیرا با رطوبت اشباع می شود. این ویژگی باعث می شود که سیلیکاژل برای از بین بردن رطوبت هوا و گازها ایده آل باشد.

تفاوت بین سیلیکاژل سفید ، آبی و سیلیکاژل نارنجی چیست؟

سیلیکا ژل در محافظت از کالاها در برابر رطوبت بیش از حد مورد استفاده قرار می گیرد ، که می تواند رشد قالب ، فساد و خوردگی را تقویت کند. دی اکسید سیلیکون ماده اصلی سیلیکاژل است که به صورت دانه ای درمان می شود. به عنوان یک ماده خشک کن ، در سیلیکاژل نارنجی میل به مولکول های آب بسیار قوی است. سیلیکاژل نارنجی برای مقاصد مختلف در بسته ها یا فله های یا بسته بندی های متوسط موجود است.سیلیکاژل رطوبت را جذب می کند ، که در حقیقت در رطوبت قفل می شود و نتایج آسیب زا از رطوبت را محدود می کند. انواع مختلفی از رنگ و اندازه سیلیکاژل وجود دارد. سه رنگ رایج در دسترس برای سیلیکاژل رنگ سفید ، آبی و رنگ نارنجی است.سیلیکاژل نارنجی دارای متیل بنفشه است که قادر به تغییر از نارنجی به سبز یا نارنجی به بی رنگ است. همچنین سمی است ، حتی اگر برخی از مزایای دارویی را نیز داشته باشد. فرآیندهای خشک کردن مانند حفظ گل یا نگهداری بذر نیز ممکن است شامل خشک شدن سیلیس باشد.

سیلیکاژل نارنجی در جایی مورد استفاده قرار می گیرد که فرایندها و محصولات از رطوبت محافظت شوند: مانند:

• فیلتر تنفس برای ترانسفورماتورهای برقی

• مخازن سیلو و مخازن

• بسته بندی مواد و محصولات جدید

• آزمایشگاه ها

• تجهیزات ورزشی

• خشک کردن گل با سیلیکاژل نارنجی

نمایش

آماده ارسال

  • تضمین کیفیت

  • تحویل به موقع

  • مشاوره

  • ترخیص و ترانزیت کالا

سیلیکاژل نارنجی با فرمول H2O3Si

0 0 از 5 امتیاز

  • ظاهر : گرانول(شمیایی)
  • گروه رنگی : نارنجی
  • درجه استاندارد : صنعتی
  • درباره این محصول بیشتر بدانید
  • مشخصات فنی
  • نظرات کاربران

سیلیکاژل نارنجی

از سیلیکاژل بعنوان مؤثرترین و قویترین ماده رطوبت گیر در میان رطوبت گیرها استفاده می شود. رطوبت موجود در هوا بر روی محصولات در مراحل تولید، نگهداری و جابجائی همواره خسارات و آثار مخربی به جا می گذارد. بوی نم، خوردگی، کپک، قارچ زدگی، زنگ زدگی، مه زدگی و ... از آثار زیان بار رطوبت است.سیلیکاژل با جذب مولکولهای آب ، رطوبت نسبی محیط پیرامون خود را کاهش می دهد و در نتیجه هر نوع کالایی را در برابر آثار و آسیبهای زیان بار رطوبت در نگهداری و حمل و نقل محصولات محافظت می کنند.

سیلیکاژل آبی از ترکیب سیلیکاژل با نمک کبالت بدست می آید. این ترکیب جدید در زمان اشباع شدن با رطوبت از آبی تیره به رنگ صورتی تغییر می یابد.

این نوع سیلیکاژل وقتی خشک است به رنگ آبی تیره و یا بنفش است و بعد از جذب رطوبت به تدریج تغییر رنگ داده و به رنگ صورتی و صورتی کم رنگ در می آید. در این مرحله سیلیکاژل می بایستی تعویض و یا احیا گردد.

سیلیکاژل آبی عموماً برای محصولاتی که نسبت به رطوبت هوا حساسیت بیشتری دارند مورد استفاده قرار می گیرد زیرا غیر فعال یا اشباع شدن آن بوسیله رطوبت به راحتی قابل تشخیص است.همچنین بهتر است این نوع سیلیکاژل در صنایع دارویی و غذایی کمتر مورد استفاده قرار گیرد. این نوع سیلیکاژل نیز در درجه حرارت °120 و بمدت تقريبا 12 ساعت قابل احیا و قابل استفاده مجدد می باشد. گرچه با هربار احیا شدن در صدی از ظرفیت جذب آن کاسته می شود و استفاده از آن در موارد حساس توصیه نمی گردد.

• برخی مصارف سیلیکاژل :

شیشه های دو جداره

خشک کن های جذبی هوا

تجهیزات و تسلیحات نظامی

صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی

انبارداری ( مواد غذائی، شیمیائی، داروئی و . . . )

حمل و نقل ( کانتینرهای حمل، کشتی ها و . . . )

تجهیزات و وسایل مخابراتی، الکترونیکی وکامپیوتری

تولید گازهای صنعتی ( اکسیژن ، دی اکسید کربن و . . . )

نیروگاه ها و شبکه های توزیع نیروی برق ( ترانسفورماتورهای قدرت ، توربین ها و . . . )

آثار باستانی و موزه ها ( اسناد ارزشمند، کلکسیونهای تمبر و عکس، سکه، نقره جات، جواهرات و . . . )

صنایع داروئی و آزمایشگاهی ( کیتهای تشخیص و پزشکی، دارو، ویتامین ها، قرص های جوشان و . . . )

صنایع بسته بندی ( کیف و کفش، غذا، پودر، صنایع دستی و چرمی، اشیاء و تجهیزات حساس و کوچک

دیدگاه شما در مورد این محصول چیست؟

شما هم میتوانید نقد، نظر ،پیشنهاد و هر پیامی نسبت به این محصول و دیگر فعالیت های شرکت پترو آکام را برایمان بنویسد . خوشحال میشوید با تکمیل و ارسال فرم ، نظرتان را بدانیم

* نظر شما نزد ما محفوظ میماتد

نام ونام خانوادگی *

شماره تلفن همراه یا ایمیل *

شما به این محصول چند امتیاز میدهید ؟
0 از 5 امتیاز

پیام شما

کد امنیتی

همین حالا سفارش دهید !

شما میتوانید بدون معطلی ، محصول مورد نظر خود را سفارش دهید

کارشناس پتر آکام همواره آماده ارسال درخواست محصولات شما هستند.

محصولات مشابه

مطالب مشابه