سولفور سدیم

سولفور سدیم

سولفور سدیم یا سولفید سدیم، ترکیب معدنی جامد به رنگ زرد است که معمولاً به شکل پرک موجود می باشد. این ترکیب شیمیایی در بسیاری صنایع کاربرد دارد؛ صنایعی نظیر چرم سازی، تولید رنگ های گوگردی و انواع رنگدانه ها، جداسازی یون های فلزی در استخراج فلزات از سنگ معدن، نساجی، دباغی و ...، مهم ترین موارد کاربردی ترکیب سولفور سدیم هستند.

سولفور سدیم در صنعت خمیر و کاغذ ، تصفیه آب ، صنایع نساجی و فرآیندهای مختلف ساخت شیمیایی از جمله تولید مواد شیمیایی لاستیکی ، رنگهای گوگرد و بازیابی روغن استفاده می شود. سولفور سدیم همراه با فرم هیدرات آن هنگام تماس با هوای مرطوب ، سولفید هیدروژن (H2S) را آزاد می کند. H2S یک فرستنده گازی درون زا است که دارای خواص ضد التهابی و ضد پپتوتیکی است. همراه با سولفیدهای دیگر ، اثرات ضد التهابی و محافظ بافت سولفور سدیم در مدل های التهاب و استرس اکسیداتیو مورد بررسی قرار گرفته است. جالب است بدانید ، سولفور سدیم نقش محافظت کننده در برابر ایسکمی قلبی یا آسیب مجدد جریان خون دارد ، همچنین از ریه ها در برابر آسیب ناشی از ونتیلاتور محافظت می کند. البته هنوز کاملاً مشخص نشده است.

نمکهای سولفور سدیم محلول در آب هستند که محلول قلیایی قوی دارند. هنگام قرار گرفتن در معرض هوای مرطوب ، سولفور سدیم رطوبت را جذب می کنند و می توانند به طور خودجوش گرم شوند و مواد احتراق اطراف را آتش بزنند. در چنین شرایطی سولفید هیدروژن نیز منتشر می شود، که بوی شبیه تخم مرغ پوسیده دارد.


سولفور سدیم


مشخصات سولفور سدیم:

• نام شیمیایی این محصول : سولفور سدیم.

• نام تجاری سولفور سدیم :سولفید سدیم.

• شکل ظاهری این ماده : ماده ای زرد رنگ متمایل به قرمز می باشد که به آسانی در آب و الکل حل می شود و همچنین با اکسیژن به سرعت واکنش داده و به طور عمده به صورت مایع ، پرک و کلوخه تولید و تهیه می شود.

• حلالیت سولفور سدیم در آب : در آب و الکل به طور کامل حل می شود.

موارد ذکر شده از مشخصات اصلی این ماده ی شیمیایی است . در ادامه نیز به کاربرد های اصلی این ماده ی شیمیایی با ارزش اشاره خواهیم کرد . از آنجا که سولفور سدیم توانایی آن را دارد رطوبت هوا را جذب کند باید در محیط های خشک آن را نگهداری کنیم زیرا این امر به آتش سوزی سایر مواد احتراقی منجر می شود . معمولا بوی نامطلوبی بعد از جذب رطوبت توسط این ترکیب شیمیایی احساس می شود . واکنش پذیری این ماده با با فلزات نیز بالا است به همین دلیل در انبارهای سرپوشیده و دور از نور آفتاب از آن باید نگهداری کرد .از آن جا که خاصیت خورندگی نیز دارد باید در انتخاب ظرف نگهداری آن نیز دقت لازم در نظر گرفته شود . البته بهتر است بدانید خاصیت خورندگی آن کم است . فروش این محصول که به صورت پرک است در کیسه های چند کیلوگرمی در اختیار خریداران قرار می گیرد .

سولفور سدیم کاربرد های بسیاری دارد در زیر به برخی از اصلی ترین کاربردهای آن اشاره خواهیم کرد . کاربرد آن در زندگی روزمره هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیر مستقیم است به طوری که در بسیاری از ترکیبات خانگی از سولفور سدیم به طور قابل ملاحظه ای استفاده شده است.

اشتعال پذیری سولفور سدیم

تنها ماده بسیار قابل اشتعال در گروه سولفیدهای معدنی ، سولفید هیدروژن است. با این حال ، برخی سولفیدهای معدنی دیگر ، مانند سولفور سدیم ، می توانند به صورت خودبخود گرم شوند و حتی اگر در معرض هوای مرطوب قرار بگیرند ، خود را روشن کنند.

در صورت قرار گرفتن در معرض شعله ، سولفور سدیم گاز دی اکسید گوگرد را آزاد می کند که تحریک کننده و سمی است.

واکنش پذیری سولفور سدیم

سولفورهای معدنی معمولاً اساسی هستند (بعضی از آنها کاملاً خوب هستند ، بنابراین با اسیدها ناسازگار هستند)

بسیاری از این ترکیبات در حال کاهش عوامل هستند (آنها به شدت با مواد اکسید کننده واکنش نشان می دهند).

نمک های سولفید ساده (مانند سولفور سدیم ، سولفید پتاسیم و سولفید آمونیوم) با اسیدها واکنش جدی نشان می دهند و گاز سولفید هیدروژن را آزاد می کنند که بسیار سمی و قابل اشتعال است.

سولفور سدیم قابل اشتعال است. و می تواند هنگام گرم شدن یا شوکه شدن منفجر شود.

به شدت با کربن ، مانند ذغال سنگ ، نمک های دیازونیوم ، اکسید کننده های قوی و آب واکنش نشان می دهند.

سمیت سولفور سدیم

بسیاری از اعضای گروه سولفیدهای معدنی مانند پایه های قوی عمل می کنند و می توانند باعث سوختگی شدید پوست شوند.

این خاصیت به حلالیت آن بستگی دارد. نامحلول ترین سولفیدهای معدنی (به عنوان مثال مرکوریوم (II) سولفید و سولفید کادمیوم) سوز آور نیستند.

سولفور سدیم برای محیط زیست خطرناک است ، و ارگانیسم های آبزی را تهدید می کند.

موارد استفاده سولفور سدیم

در خانه از سولفور سدیم برای خنثی کردن زهکشی ها ، در تمیز کردن محصولات (برای فر و حمام)، محصولات مو ، مواد شوینده ماشین ظرفشویی و کیسه های هوا در اتومبیل استفاده می شود.

در صنعت از سولفور سدیم در مواد تمیز کننده ، سیمان و ساخت مواد شیمیایی دیگر استفاده می شود.

خطرات سولفور سدیم برای سلامتی

قرار گرفتن در معرض سولفور سدیم در کشورهای در حال توسعه رایج است. این مواد خورنده در غلظت کم در محصولات مختلف خانگی یافت می شوند.

قلیاهای خورنده باعث نکروز مایعات می شوند. این باعث هضم چربی ها در غشای سلولی ، از بین رفتن سلول و اجازه ورود آن به بافت مخاط می شود.

قرار گرفتن سولفور سدیم در دهان

در بافت گوارشی این سولفیدها التهاب اولیه ایجاد می کنند ، به دنبال آن نکروز بافت و سپس تنگی ایجاد می شود.

بیمارانی که مقدار کمی مصرف کرده اند ممکن است دچار سوزش و سوختگی درجه یک (هایپرآمی و ورم) در دهان و حنجره ، مری یا معده شوند.

بیمارانی که مقدار متوسطی مصرف کرده اند ممکن است دچار سوختگی درجه دو شوند (تاول های سطحی ، فرسایش و زخم) و ممکن است دچار تنگی (معمولاً مری) شوند.

برخی از بیماران بخصوص کودکان خردسال ممکن است در دستگاه تنفسی فوقانی دچار ورم شوند.

مبتلایان به مسمومیت شدید ناشی از بلع ممکن است دچار سوختگی و نکروز جدی در معده با عوارضی از قبیل: سوراخ شدن (مری ، معده و گاهی اوقات دوازدهه) ، و خونریزی دستگاه گوارش شوند.

همچنین ممکن است باعث: افت فشار خون ، افزایش ضربان قلب ، تاکی پنه ، تنگی ، (عمدتا مری) ، سرطان مری و دستگاه تنفسی فوقانی شود.

استنشاق سولفور سدیم

استنشاق مختصر می تواند باعث سرفه و برونکاسپاسم شود.

اگر مقدار زیادی از سولفور سدیم استنشاق شود ممکن است باعث ایجاد ورم در دستگاه تنفسی فوقانی ، و همچنین سوختگی ، استیدور و در موارد نادر ، صدمات حاد ریوی شود.

سولفور سدیم در معرض چشم

این می تواند منجر به تحریک شدید ملتحمه ، کم خونی ، نقص اپی تلیال قرنیه ، ایسکمی اندام ، از بین رفتن دائمی بینایی و در موارد شدید سوراخ شود.


سولفور سدیم


کاربرد های اصلی این ماده ی شیمیایی:

1.استفاده از آن برای موبری پوست.

2.استفاده از آن در صنایع معدن برای جداسازی سنگ فلز.

3.استفاده از آن در صنایع کاغذ سازی به منظور ساخت و تولید خمیر کاغذ. .

4.استفاده از آن در صنایع شیمیایی برای تولید رنگ های گوگردی.

5.استفاده از آن در صنایع نساجی به منظور کاهش رنگ های گوگردی.

از دیگر کاربردهای این ماده ی باارزش می توان به موارد زیر اشاره کرد :

- در منزل می توان از از سولفور سدیم برای خنثی کردن زهکشی ها

- تمیز کردن محصولات گوناگون به ویژه فر و حمام.

- تهیه ی محصولات مو.

- تولید مواد شوینده ماشین ظرفشویی.

- ساخت و تهیه ی کیسه های هوا در اتومبیل.

صنایعی مختلف نیز مانند چرم سازی برای تولید انواع رنگ ها از جمله رنگ های گوگردی والبته انواع رنگدانه ها، و به ویژه جداسازی یون های فلزی با استفاده از آن در استخراج انواع فلزات به دست آمده سنگ معدن از اصلی ترین موارد کاربردی این ماده در صنعت است .

با وجود همه ی کاربردهای این ماده ی شیمیایی در صورتی که بدون ایمنی خاص از آن ها استفاده شود زیان های جدی رخ خواهد داد . اصولا در استفاده و مصرف هر ماده ی شیمیایی باید اصولی در نظر گرفته شود . اگر سولفور سدیم به مقدار متوسط بلعیده شود سوختگی درجه دو را به همراه خواهد داشت البته اثر آن برای کودکان شدیدتر است . به همین دلیل باید در نگهداری آن توجه ویژه ای صورت گیرد .

فرایند تولید سولفور سدیم.

در حالت کلی سولفور سدیم با استفاده از سه روش تولید و تهیه می شود :

1.واکنش ویژه برای تولید آن از طریق سولفید هیدروژن و سود سوزآور.

2.احیا شدن سولفات سدیم با استفاده از ذغال یا گاز.

3.استفاده از الکترولیز نمک طعام و همچنین ترکیب ملغمه سدیم حاصل با گوگرد.

همه ی روش های ذکر شده برای تولید و تهیه سولفور سدیم روش های ارزشمندی هسنتد و آنچه که مشخص می کند کدام روش در اولویت قرار بگیرد این است که بازده محصول و شرایط موجود و همچنین کیفیت محصول به تولید کننده این فرصت را اجازه می دهد که حق انتخاب مطلوبی داشته باشد . جنبه ی اقتصادی و همچنین مواد اولیه ی موجود نیز به شدت فرایند مورد نیاز برای تولید سولفور سدیم را کنترل می کند ولی به طور قابل ملاحظه تولیدکنندگان روش اول را در اولویت قرار می دهند . در فرایند اول سود را در تانک مخصوصی ریخته و از یک سمت آن گاز کلر را تحت واکنش سود قرار می دهند مقداری از گاز کلر با سود واکنش می دهد و مقدار دیگر آن از دهانه ی تانک خارج می شود .با توجه به میزان گاز کلر خارج شده می توان میزان تولیدی سولفور سدیم را نیز تشخیص داد . البته میزان واکنش پذیری کلر و سود بسیار بالا است .میزان درصد جرمی این محصول بر اساس درخواست مشتری قابل تغییر است . همچنین این محصول قابلیت آن را دارد که رقیق یا غلیظ شود عموما غلظت ۶۰ درصد پرک مورد استفاده قرار می گیرد .

نکات دانستنی در مورد سولفور سدیم

سولفور سدیم اشتعال پذیر است به همین دلیل باید از قرار دادن آن در هر محیطی جلوگیری کرد . هوا می تواند به شدت به ترکیب شیمیایی این ماده تاثیر بگذارد . در صورتی که نکات ایمنی در رابطه با این محصول شیمیایی رعایت نشود ممکن است سلامت انسان به طور جدی در خطر باشد البته این ترکیب شیمیایی تنها سلامت انسان را تحت تاثیر قرار نمی دهد بلکه برای محیط زیست نیز خطرناک بوده و وارد شدن آن به دریا نیز می تواند سبب مرگ آبزیان باشد و یا در بدن آبزیان نهفته شود و به زنجیره ی غذایی منتقل گردد. شعله ی این ترکیب شیمیایی ماده ی سمی تولید می کند که اگر در معرض آن قرار گرفته شود می تواند عوارض جدی داشته باشد . حال که موارد ایمنی و خواص این ماده برای شما آشکار شد می توانید با به کارگیری اصول کافی ایمنی استفاده از آن را تحت کنترل قرار دهید .

در سال های اخیر سنتزهای مهم به کمک این ماده ی شیمیایی انجام شده است و همین امر توجه به این ترکیب شیمیایی را افزایش داده است . حمل و نقل آن نیز از از محل تولید تا محل مصرف نیز باید با رعایت اصول صورت بگیرد به ویژه اگر مسیر انتقال طولانی باشد بروز هرگونه تغییر در خواص شیمیایی محصول به دلیل تغییرات آب و هوایی شدت می یابد . آب و هوای خشک مناسب ترین شرایط برای نگه داری آن است به شرطی که تحت نور خورشید قرار نگیرد .


سولفور سدیم


نمایش

آماده ارسال

  • تضمین کیفیت

  • تحویل به موقع

  • مشاوره

  • ترخیص و ترانزیت کالا

سولفور سدیم Na2s

0 0 از 5 امتیاز

  • فرمول شیمیایی : Na2S
  • شماره شناسایی ترکیبهای شیمیایی : 1313-82-2 , 1313-84-4
  • شماره استاندارد بین المللی : SJY500
  • جرم حجمی : mg/m3
  • وابستگی غلظت : N
  • درباره این محصول بیشتر بدانید
  • مشخصات فنی
  • نظرات کاربران

سولفور سدیم

نام علمی: سولفور سدیم با دفرمول شیمیایی Na2s

• نام دیگر: سولفید سدیم

ماده زرد رنگ متمایل به قرمز است که در آب و الکل حل می شود با اکسیژن واکنش می دهد و به صورت مایع و پرک و کلوخه تولید می شود.

ماده سولفور سدیم به شدت با هوا و رطوبت ترکیب و مولکولهایش تجزیه می گردد و این امر موجب ضعیف شدن عملکرد آن می شود، باید تا حد امکان از رسیدن هوا به ماده جلوگیری نمود.

سولفور سدیم آتش زا بوده و با آب ، رطوبت و سایر مواد شیمیایی و فلزی واکنش داده، لذا می بایستی در جای خشک و خنک و دور از تابش خورشید و در انبارهای مسقف نگهداری شود.

• مصارف سولفور سدیم:

دباغی: موبری پوست

معدن: جداسازی سنگ فلز

صنایع کاغذسازی: تولیدخمیرکاغذ

صنایع شیمیایی: تولید رنگ‌های گوگردی

نساجی: کاهش عناصر رنگ‌های گوگردی

• خواص فیزیکی:

شکل ظاهری: زرد رنگ

  • p to m : 3.1896 ,
  • HR : 3 ,
  • فشار بخار : ,
  • چگالی نسبی : 1.856 ,
  • حالت در دمای 25 °C : S deliq ,
  • جرم مولی (gr/mol) : 78.0452 ,
  • چگالی (g/cm³) : 1.856 ,
  • نقطه ذوب (°C) : 1176 ,
  • نقطه جوش (°C) : ,
  • حلالیت پذیری در آب : 12.4 ,

دیدگاه شما در مورد این محصول چیست؟

شما هم میتوانید نقد، نظر ،پیشنهاد و هر پیامی نسبت به این محصول و دیگر فعالیت های شرکت پترو آکام را برایمان بنویسد . خوشحال میشوید با تکمیل و ارسال فرم ، نظرتان را بدانیم

* نظر شما نزد ما محفوظ میماتد

نام ونام خانوادگی *

شماره تلفن همراه یا ایمیل *

شما به این محصول چند امتیاز میدهید ؟
0 از 5 امتیاز

پیام شما

کد امنیتی

همین حالا سفارش دهید !

شما میتوانید بدون معطلی ، محصول مورد نظر خود را سفارش دهید

کارشناس پتر آکام همواره آماده ارسال درخواست محصولات شما هستند.

محصولات مشابه

مطالب مشابه