کاربرد آهک در صنایع لاستیک سازی

کاربرد آهک در صنایع لاستیک سازی

از آهک در تولید لاستیک اتومبیل، هیچ تأثیری بر ویژگی‌های عایق بودن لاستیک نخواهد داشت. این ماده مورد افزایش حجم محصول تولید شده می‌شود و با حفظ حجم مواد اولیه هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد.




انواع آهک و کاربردهای آن‌ها

آهک در تولید کربنات سدیم، سیانید و کربید کلسیم و منگزیا کاربرد دارد. آهک همچنین در مراحل خالص سازی و افزایش خلوص اسید سیتریک نقش مهمی ایفا می‌کند. آهک انواع مختلفی دارد که یکی از آن‌ها، آهک هیدراته است که در تولید شکر از نیشکر و چغندر قند استفاده می‌شود. آهک دولومیتی در برابر حرارت مقاوم است و در تولید اکسید منیزیم نسوز استفاده می‌شود. این آهک به دولوما نیز شهرت دارد.

آهک نه تنها در تولید لاستیک خودرو بلکه در تولید سایر ابزار لاستیکی مانند صداگیر درب ساختمان، صداگیر پنجره، انواع واشرها و اتصالات صنعتی کاربرد بسیار زیادی دارد. این ماده تا حد زیادی تخلخل و ضریب نفوذ لاستیک را کاهش می‌دهد. آهک به دلیل سریع ته نشین شده در صورتی که با عملیات دیسپرس کردن مورد استفاده قرار نگیرد، به خوبی در پلیمر پخش نمی‌شود و تأثیر دلخواه را بر محصول نخواهد گذاشت. البته دیسپرس کردن تنها عامل تأثیر گذار بر نحوه عملکرد آهک در پلیمرها نیست. دما و زمان واکنش فرآیندهای تولید نیز در این مورد مؤثر هستند. برای اضافه کردن آهک به پلیمر باید بیشتر دمای پلیمر در نظر گرفته شود و پس از اضافه کردن مدت زمان چند ساعته به مخلوط زمان استراحت داده شود تا آهک عمل کند.

کاربرد آهک در صنایع لاستیک سازی

در صنایع لاستیک سازی از موادی استفاده می‌شود که دارای رطوبت هستند. این رطوبت در طی فرآیندهای تولید لاستیک بر اثر حرارت تبخیر می‌شود و موجب کم شدن حجم مواد مورد استفاده در تهیه‌ی لاستیک خواهد شد. کاربرد آهک در صنایع لاستیک سازی برای حل همین مشکل است. آهک زنده یا اکسید کلسیم یک ماده‌ی شیمیایی است که طی فرآیندهای مختلف از آهک تهیه می‌شود و دارای خلوص بالایی است. آهک زنده دارای رطوبت بسیار کمی است به همین دلیل در تهیه‌ی لاستیک کاربرد بسیاری دارد.

فرآیند تولید لاستیک با استفاده از آهک بدین صورت است که آهک با رطوبت سایر مواد استفاده شده در تولید لاستیک واکنش می‌دهد و به آهک هیدراته تبدیل می‌شود. آهک هیدراته این توانایی را دارد که رطوبت را از بین ببرد. مواد فرار و بخار شونده که در فرایند اکستروژن وکیوم وجود دارند سبب ایجاد تخلخل در لاستیک می‌شوند، که این موجب کاهش کیفیت لاستیک و مقاومت آن خواهد شد. با استفاده از آهک زنده این مشکل رفع می‌شود و لاستیک تولید شده تا حد بسیار زیادی عاری از هر گونه تخلخل و نقص در ساختار خواهد بود.

آهک زنده توانایی جذب آب تا یک سوم وزن خود را دارد. آهک زنده پس از جذب آب تبدیل به آهک هیدراته می‌شود. آهک هیدراته به دلیل با ثبات بودن در شرایط مختلف و تحمل حرارت بالا یک ماده‌ی با ثبات و پر کاربرد در صنایع ساخت لاستیک اتومبیل است. آهک زنده میرونیزه کمک می‌کند تا حالت یک دست، و فشردگی بیشتر و حجم سطحی لاستیک حفظ شود. استفاده از آهک زنده در تولید لاستیک اتومبیل پایداری لاستیک را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.

این نکته جالب توجه است که استفاده از آهک در تولید لاستیک اتومبیل، هیچ تأثیری بر ویژگی‌های عایق بودن لاستیک نخواهد داشت اما استفاده از این ماده به عنوان یک تسریع کننده‌ی سریع فرآیند تولید و همچنین تأثیر مثبت آن بر مواد اولیه، تأثیر مثبت زیادی در فرآیند تولید لاستیک اتومبیل دارد. این ماده مورد افزایش حجم محصول تولید شده می‌شود و با حفظ حجم مواد اولیه هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد. با استفاده از آهک منافذ و نقص ساختاری در تولید لاستیک به حداقل می‌رسد و همچنین مقاومت لاستیک در برابر تغییر شکل تا حد بسیار زیادی افزایش می‌یابد. تأثیر این ماده بر بهبود شکل ظاهری لاستیک نیز شایان توجه است.

شرایط نگهداری آهک

البته آهک زنده با وجود ویژگی‌های مثبتی که دارد ، مشکلاتی همچون نگهداری به دور از رطوبت، سختی در پخش شوندگی و ایجاد خطر سوختگی در کارکنان را هم دارد. آهک باید در کیسه‌های مرغوب در کارخانه‌ی تولید آهک بسته بندی شود تا رطوبت به آن نفوذ نکند. محیط نگهداری و انبار کردن آهک باید عاری از هر گونه رطوبت باشد، زیرا آهک خیلی سریع رطوبت را جذب می‌کند و کلوخه می‌شود.



دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




نیاز به مشاوره دارید؟

بدون تردید با ما تماس بگیرید کارشناسان پترو آکام آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره در زمینه محصولات ، حمل ونقل ،ترانزیت و ترخیص کالا هستند