کاربرد پلی آلومینیوم کلراید در صنایع نفت و پتروشیمی

کاربرد پلی آلومینیوم کلراید در صنایع نفت و پتروشیمی

پلی آلومنیوم کلراید با نام اختصاری PAC که در بازار مواد شیمیایی صنعتی با عنوان آلومینیوم کلراید هیدراته نیز شناخته می شود، جامد معدنی زرد رنگی است که به صورت پودر یا کریستال به فروش می رسد. این ماده جامد دارای درصد خلوص متفاوت بوده و در صنایع مختلف نظیر کاغذسازی، دباغی و چرم، تصفیه آب و فاضلاب شهری، کشاورزی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد




کاربردی پلی آلومینیوم کلراید

یکی از مهمترین موارد کاربردی پلی آلومنیوم کلراید‎‎ ، استفاده از آن در تصفیه فاضلاب و پساب های صنایع نفت و پتروشیمی است. این صنایع جزو مهمترین و اصلی ترین صنایع یک کشور محسوب می شوند و لذا تأمین سلامت نواحی صنعتی و مسکونی اطراف این تأسیسات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

فاضلاب و پساب صنایع نفت و پتروشیمی، آلوده ترین فاضلاب های صنعتی به شمار می روند. حجم قابل توجهی از مواد شیمیایی در این نوع فاضلاب ها وجود دارند که اگر به درستی و با روش های استاندارد و صحیح، تصفیه نشوند، خطر آلایندگی را برای محیط زیست به دنبال خواهند داشت. به همین منظور، استفاده از ترکیبات مؤثر مانند پلی آلومنیوم کلراید که بتوانند در مراحل مختلف تصفیه آب و پساب، این آلودگی ها را حذف کنند، ضروری می باشد. در این مطلب به مفاهیم تصفیه فاضلاب صنایع نفت و پتروشیمی و نقش ترکیب پلی آلومنیوم کلراید خواهیم پرداخت.

اهمیت تصفیه فاضلاب صنایع نفت و پتروشیمی با پلی آلومینیوم کلراید

روزانه در واحدهای پالایشگاهی و تولید محصولات پتروشیمی، حجم زیادی فاضلاب و پساب ناشی از فرآیندهای شیمیایی دفع می شود. این فاضلاب ها به هیچ عنوان نباید به محیط زیست راه پیدا کنند. به همین دلیل در تمام صنایع پتروشیمی و پالایشگاه ها، بخش های مجزایی تحت عنوان واحدهای تصفیه پساب قرار دارد که به این فرآیندها می پردازد. مواد شیمیایی مختلفی نظیر هیدروکسید سدیم، اسید کلریدریک و پلی آلومنیوم کلراید‎در واحدهای تصفیه پتروشیمی مصرف می شوند.

به طور کلی، روش های متفاوت فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی برای تصفیه فاضلاب و پساب صنعتی وجود دارند. آلاینده های پساب های صنایع پتروشیمی شامل انواع نمک ها، سورفکتانت ها، فلزات سنگین، روغن های معدنی و ... می باشند. این مواد با تغییر رنگ، حجم زیاد و ذرات معلق جامد می توانند محیط زیست را به شدت آلوده کنند. به همین دلیل، قبل از خروج از تصفیه خانه باید تمام عوامل آلاینده به نوعی حذف شوند. ترکیبات کلرید آهن و پلی آلومنیوم کلراید به همین منظور در این صنایع به کار می روند.

بسیاری از ذرات معلق موجود در پساب صنایع پتروشیمی به گونه ای هستند که قادر به رسوب در فاضلاب نمی باشند؛ به همین دلیل باید با استفاده از روش های فیزیکی متداول مانند فیلتراسیون یا صاف کردن آن ها را جداسازی کرد. اگر اندازه این ذرات به قدری کوچک هستند که فرآیند فیلتراسیون برای آن ها مناسب نیست، سایر روش های لخته سازی و انعقاد به منظور تشکیل ذرات بزرگتر و سپس حذف آن ها باید اجرا گردد. ذرات کلوئیدی در این روش از طریق لخته سازی به راحتی جداسازی می شوند. پلی آلومنیوم کلراید‎، یک عامل لخته سازی بسیار قوی است که در این مرحله مورد استفاده قرار می گیرد.

نقش پلی آلومینیوم کلراید به عنوان لخته ساز در تصفیه پساب صنایع پتروشیمی

ترکیب شیمیایی پلی آلومنیوم کلراید‎به عنوان یک عامل لخته ساز و منعقد کننده ذرات معلق موجود در پساب و فاضلاب به کار می رود. نتیجه این فرآیندها، ذرات کلوئیدی ناشی از آلاینده ها هستند که به راحتی می توان آن ها را از بستر فاضلاب جداسازی کرد. حضور ذرات معلق در پساب، میزان کدورت و حجم اکسیژن آن را افزایش می دهند و لذت محیط برای رشد میکروارگانیسم ها فراهم می شود. پلی آلومنیوم کلراید با حذف کدورت محیط، سطح اکسیژن محلول محیط فاضلاب را کنترل کرده و از رشد و تکثیر باکتری های مضر جلوگیری می کند.

علاوه بر پلی آلومنیوم کلراید ، سایر ترکیبات نظیر آلومینیوم سولفات (آلوم)، سولفات آهن، کلرید آهن و کلرو – سولفات آهن نیز به طور رایج برای لخته سازی و انعقاد ذرات معلق در بخش تصفیه پساب و فاضلاب صنایع پتروشیمی به کار می روند. این مواد به صورت یک عامل کیلیت دهنده، ذرات معلق را احاطه می کنند؛ پس از آنکه ابعاد ذرات، بزرگتر شد، می توان با روش های فیزیکی آن ها را جداسازی نمود. تنظیم شرایط فرآیند لخته سازی مانند دما، تلاطم و PH اهمیت زیادی دارد.



دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




نیاز به مشاوره دارید؟

بدون تردید با ما تماس بگیرید کارشناسان پترو آکام آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره در زمینه محصولات ، حمل ونقل ،ترانزیت و ترخیص کالا هستند