کاربرد سولفات آهن در تصفیه پساب و فاضلاب کارخانه های تولیدکننده لبنیات

کاربرد سولفات آهن در تصفیه پساب و فاضلاب کارخانه های تولیدکننده لبنیات

پروژه های تولید محصولات لبنی در کارخانه ها، طرح های صنعتی هستند که به میزان آب فراوان نیاز دارند؛ آبی که در این کارخانه ها مصرف می شود باید تمیز، عاری از آلودگی و کاملاً بهداشتی باشد. بیش از 90% حجم آب های بهداشتی که در صنایع لبنیات مصرف می شود، به شدت در معرض آلودگی با انواع باکتری ها قرار دارد. ترکیب شیمیایی سولفات مس دقیقاً یکی از آن دسته موادی است در تصفیه پساب این صنایع، مفید واقع شده است.




اهمیت تصفیه فاضلاب و پساب صنایع تولید کننده لبنیات

کارخانه های لبنیات، یکی از معدود صنایعی هستند که حجم زیادی از مایعات فاضلاب و پساب را تولید می کنند؛ فاضلاب این کارخانه ها حاوی مقادیر بسیار زیادی از آلاینده ها نظیر باکتری ها، مواد آلی، چربی، پروتئین، مواد شیمیایی و ... می باشد که در فرآیندهای تولید محصولات، به فاضلاب راه پیدا کرده اند. ورود این مواد به محیط زیست، مضر است بنابراین، لازم است فاضلاب با ترکیباتی نظیر سولفات آهن، تصفیه شود.

طیف وسیعی از ترکیبات شیمیایی برای تصفیه فاضلاب و پساب صنعتی به کار می روند. موادی که برای تصفیه فاضلاب کارخانه های تولید لبنیات به کار می روند باید بسیار مؤثر عمل کنند. عوامل دیگری نظیر قیمت، هزینه های اجرای طرح تصفیه و آنالیزها در انتخاب روش و مواد مناسب برای تصفیه فاضلاب اهمیت دارند. بومی سازی طرح تصفیه فاضلاب و توجه به موقعیت کارخانه تا مجرای فاضلاب اصلی شهری و نوع روش تصفیه، عوامل دیگری هستند که باید در این زمینه به آن ها توجه نمود.



روش تصفیه فاضلاب صنایع لبنی با استفاده از سولفات آهن

تجربه ثابت کرده است، بسیاری از طرح های تصفیه فاضلاب که با استفاده از مواد خام حیوانی اجرا شده اند در صورتی که با روش های فیزیکی ادغام شوند، نتایج بهتری را حاصل می کنند؛ استفاده از تانک های تصفیه (سپتیک تانک ها)، فیلتراسیون غشایی و واحدهای شناورسازی، نمونه هایی از این روش ها هستند. البته استفاده از مواد شیمیایی نظیر سولفات آهن که بتواند فرآیند تصفیه فاضلاب را بهبود ببخشد نیز مؤثر می باشد. امروزه اکثر روش های تصفیه برای فاضلاب صنایع لبنی در برگیرنده مواد شیمیایی و واکنشگرهایی است که در محیط سمی و آلوده فاضلاب به خوبی عمل می کنند؛ برخی از جدیدترین روش های تصفیه در این حالت، شامل انتخاب و به کارگیری پلیمرها به عنوان واکنشگر می باشد. نمک های آلومینیوم و آهن مانند سولفات آهن و پلی آلومینیوم کلراید، نمونه هایی از این مواد شیمیایی هستند.

با استفاده از سولفات آهن و سایر ترکیبات رسوب دهنده، رسوب گیری از فاضلاب، آبگیری از لجن، حذف آلاینده ها و مراحل واکنش های بیولوژیکی از فاضلاب، راحت تر انجام می شود و علاوه بر این موارد، مصرف انرژی تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. البته باید به این نکته دقت نمود که استفاده نادرست از برخی از ترکیبات واکنشگر در فاضلاب، حجم کل لجن نهایی که از تصفیه به دست می آید را افزایش می دهد تا آنجایی که برای حذف یا انتقال آن به شکلی دیگر باید مقدار زیادی مواد پلیمری مصرف کرد؛ که البته پلیمرها گرانقیمت هستند و به این ترتیب، هزینه های زیادی را در بر می گیرد.

استفاده از سولفات آهن و سولفات آلومینیوم در تصفیه فاضلاب صنایع لبنی، مشکلات فوق را برطرف نموده و به طور مؤثر می تواند مراحل تصفیه را پیش ببرد. مصرف سولفات آهن برای تصفیه فاضلاب کارخانه های لبنیات موجب بهینه سازی پارامترهای زیست محیطی در فاضلاب نظیر COD، BOD، TDS و ... می شود. این ماده در محیط فاضلاب، ماده ای به نام هیدروکسید آهن را تولید می کند که به حالت ژل بوده و مشابه با یک کلوئید عمل می کند. عملکرد سولفات آهن در مقایسه با نمک های آلومینیوم برای تصفیه فاضلاب و پساب لبنی بهتر است.



دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




نیاز به مشاوره دارید؟

بدون تردید با ما تماس بگیرید کارشناسان پترو آکام آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره در زمینه محصولات ، حمل ونقل ،ترانزیت و ترخیص کالا هستند