کاربرد رطوبت زداهای الکتریکی در مقابل سیلیکاژل سفید

کاربرد رطوبت زداهای الکتریکی در مقابل سیلیکاژل سفید

در حال حاضر ترکیبات و مواد زیادی برای جذب رطوبت محیط مورد استفاده قرار می گیرند. حجم زیادی از ترکیباتی نظیر سیلیکاژل سفید هم در مواد خانگی و هم در صنایع کاربرد دارند. در این مطلب قصد داریم از نگاه دیگری به مسأله جذب رطوبت محیط بپردازیم. علاوه بر سیلیکاژل و برخی دیگر از جاذب ها که موادی خنثی هستند و بر اساس خواص فیزیکی، رطوبت محیط را جذب می کنند، روش های دیگری مبتنی بر جریان برق نیز برای این منظور استفاده می شوند. در ادامه به هر یک از این مباحث می پردازیم.




سیلیکاژل، ماده ای رطوبت زدا و قابل بازیابی


مواد جامدی که قابلیت جذب رطوبت را داشته باشند و به صورت خنثی به کار روند، معمولاً گرانول ها یا ذرات جامد دانه بندی شده هستند که در بسته بندی های معمول در بازار موجود می باشند؛ انواع سیلیکاژل، سیلیکاژل سفید، کریستال های کلرید کلسیم و کریستال های نمک معمولی می توانند رطوبت محیط را جذب کنند.

وضعیت جذب رطوبت در سیلیکاژل سفید و کلرید کلسیم با یکدیگر متفاوت است. سیلیکاژل سفید در اثر جذب رطوبت، تغییر رنگ می دهد و اگر آن را در دمای حدود 120 درجه سانتی گراد حرارت دهیم، می توان رطوبت موجود در آن را حذف کرد و مجدداً از آن استفاده کرد. اگر نمک کلرید کلسیم، رطوبت محیط را جذب کند، به آرامی در آن حل می شود، بنابراین اگر نمک تمام شود باید محفظه مورد نظر را دوباره از کریستال های این نمک پر نمود.

یکی از بزرگ ترین مزیت های دانه های سیلیکاژل سفید، توانایی بسیار بالای این ماده در جذب رطوبت است؛ سیلیکاژل معمولاً به اندازه 4 برابر وزن خود، آب جذب می کند. بازیابی این گرانول ها و حذف آب، توسط امواج ریزموج (مایکروویو) امکان پذیر است. جالب است بدانید اگر از دستگاه مایکروویو برای بازیابی سیلیکاژل سفید استفاده می کنید، حجم دستگاه و وزن سیلیکاژل باید با یکدیگر متناسب باشد.

رطوبت زداهای برقی، رقبای سیلیکاژل سفید در جذب رطوبت

رطوبت زدای برقی، نوعی دستگاه الکتریکی است که با استفاده از جریان برق، رطوبت محیط را حذف می کند. این دستگاه ها با توان و شدت جریان خاصی کار می کنند و در مدل های مختلف در بازار وجود دارند. اساس کار دستگاه رطوبت زدا بسیار جالب است. هنگامی که شما یک دستگاه رطوبت زدای برقی را روشن می کنید، هوا از سمت خنک وارد دستگاه می شود؛ سپس رطوبت هوای ورودی، حذف شده و پس از متراکم شدن، وارد محفظه پایینی دستگاه می گردد. در ادامه، هوای خشک از سمت دیگر دستگاه رطوبت زدا خارج می شود.

با یک نگاه اجمالی بر روی عملکرد این دستگاه و عملکرد سیلیکاژل سفید در جذب رطوبت، با احتمال بسیار زیادی به نظر می رسد استفاده از سیلیکاژل، مقرون به صرفه تر باشد مگر اینکه موارد کاربردی خاصی را در نظر داشته باشیم. به طور قطع، سیلیکاژل نمی تواند یک جریان هوای خنک و خشک را فراهم کند اما تا حد قابل توجهی قادر است رطوبت محیط را به حداقل برساند. این مزیت برای نگهداری از محصولات حساس به رطوبت مناسب تر است.



کدام روش بهتر است؟ استفاده از جاذب هایی نظیر سیلیکاژل سفید یا دستگاه رطوبت زدای برقی؟

استفاده از مواد جاذب جامد برای آن دسته از افرادی که نیازی به بازیابی جاذب ندارند مناسب است؛ به طور مثال، جذب رطوبت در کمد لباس یا وسایل شخصی با استفاده از نمک کلرید کلسیم مقدور است. استفاده از جاذب های جامد قابل بازیابی مانند سیلیکاژل سفید برای نگهداری طولانی مدت از یک وسیله یا محصول خاص مناسب است. این را مواد به راحتی بازیابی و استفاده کرد. استفاده از رطوبت زداهای برقی نیز با توجه به توان مصرفی و فضای مورد نظر میسر می باشد. بنابراین هر سه روش فوق در جای مناسب، کاربردی هستند و به نوعی می توانند در جذب رطوبت محیط مفید باشند.



دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




نیاز به مشاوره دارید؟

بدون تردید با ما تماس بگیرید کارشناسان پترو آکام آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره در زمینه محصولات ، حمل ونقل ،ترانزیت و ترخیص کالا هستند