کاربردها و نحوه ذخیره و نگهداری اسید کلریدریک صنعتی

کاربردها و نحوه ذخیره و نگهداری اسید کلریدریک صنعتی

در این مقاله از سایت پترو کیمیای آکام درباره کاربرد هیدروکلریک اسید توضیح دادیم همراه ما باشید.

با توجه به تنوع موارد کاربرد کاربرد هیدروکلریک اسید در صنایع، یکی از مهم ترین و بزرگ ترین چالش هایی که مصرف کنندگان این ماده با آن مواجه هستند، مسأله ذخیره و نگهداری اسید است. آگاهی کامل از تمام خصوصیات فیزیکی و شیمیایی اسید کلریدریک می تواند اصول و قوانین استاندارد برای ذخیره این اسید در مکان های مختلف، تعیین کند.




اسید کلریدریک در طبیعت

یکی از موارد بسیار جالب که در مورد اسید کلریدریک می توان بیان کرد این است که این اسید بسیار قوی و خورنده در معده انسان یافت می شود! اسید کلریدریک یکی از قسمت های سیستم گوارشی انسان به شمار می رود و نقش بسیار مهمی در هضم غذا ایفا می کند.

اگر چه حضور اسید کلریدریک در معده می تواند باعث آسیب زدن به آن شود اما دیواره های معده با لایه های مخاطی و ماهیچه ای بسیار نازکی پوشیده شده اند که بافت معده را از این آسیب محافظت می کنند.

این مکانیسم، یکی از شگفتی های آفرینش در بدن انسان است. افرادی که دچار سوء هاضمه هستند و همواره با مشکل سوزش معده مواجه می شوند، دقیقاً در این لایه مخاطی، مشکل دارند. زخم معده نیز ناشی از عدم کار کردن لایه محافظ درون معده فرد است.

کاربرد های اسید کلریدریک چیست؟

اسید کلریدریک در صنایع مختلف به عنوان مواد اولیه، واکنشگر یا تنظیم کننده PH محیط به کار می رود. در این قسمت قصد داریم به کاربرد های متنوعی از این اسید اشاره کنیم. 10 کاربرد صنعتی اسید کلریدریک عبارتند از:

  • تهیه و تولید ترکیبات آلی نظیر دی کلرواتان و وینیل کلراید؛ این دو ماده به عنوان مواد اولیه در تولید محصولات پلیمری نظیر پلی وینیل کلراید یا PVC استفاده می شوند.
  • تنظیم و کنترل PH محیط در بسیاری از واکنش های شیمیایی و فرآیندهای تولید محصولات، تهیه آب آشامیدنی در تصفیه خانه آب، صنایع غذایی و تهیه داروها بر عهده اسید کلریدریک است.
  • اسید کلریدریک، کاهش دهنده میزان PH آب در استخر های شنا به منظور ایجاد شرایط مناسب برای شناگر ها می باشد
  • استفاده از اسید کلریدریک برای خالص سازی نمک خوراکی.
  • کاربرد هیدروکلریک اسید در پرداخت و تمیز کاری سطوح فلزی مانند استیل و رفع لکه های روغن، چربی و ... از این سطوح.
  • فرآوری چرم در صنایع چرم و پوست
  • کاربرد اسید کلریدریک در بازیابی تبادل کننده های یونی (مانند رزین های مبادله کننده یون در روش جداسازی).
  • کاربرد اسید هیدروکلریک در تولید ترکیبات معدنی مانند اسید فریک و کلرات آلومینیوم در فرآیند های تصفیه آب
  • فرآوری نفت – تولید روغن
  • کاربرد اسید کلریدریک در تولید افزودنی ها مانند اسید سیتریک؛ هیدرولیز کننده پروتئین های گیاهی.

بهترین روش برای ذخیره اسید کلریدریک چیست؟

فرآیند های چند مرحله ای، یک راهکار مؤثر را در تهیه مخازن ذخیره سازی اسید کلریدریک معرفی می کنند. طبق این اصل، استاندارد NFS / ANSI 61 مورد تأیید قرار گرفته است. از آنجایی که سیستم های ذخیره سازی اسید ها در صنایع اهمیت زیادی دارند، قوانین سختگیرانه ای برای این منظور اجرا می شوند.

مهم ترین نکته در ذخیره سازی اسید کلریدریک در مخازن این است که مخازن و روش ذخیره و نگهداری دقیقاً مطابق با استاندارد های جهانی باشد. این ماده اسیدی بسیار خورنده است و احتمال زیادی وجود دارد که مخازن را سوراخ کرده و به بیرون نشت پیدا کند. در این صورت، مهار اسید های نشت شده به محیط زیست، کار بسیار دشواری خواهد بود. زمینه سازی برای جلوگیری از نشت اسید، طبق استاندارد ساخت مخازن اجرا می شود.

توجه به عواملی نظیر فشار مخزن، جوشکاری، ابعاد و حجم مخازن اسید کلریدریک، ارتفاع مخزن از زمین، رنگ کاری دیواره، عدم تابش نور مستقیم خورشید به اسید، جنس مخزن و اتصالات، رعایت نکات ایمنی کار با اسید ها و آموزش کارکنان، همه جزو نکات مهمی هستند که در روش های ذخیره و نگهداری اسید کلریدریک، لازم و ضروری می باشند.

برای اطلاعات بیشتر درباره کاربرد هیدروکلریک اسید با ما تماس بگیرید.



دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




نیاز به مشاوره دارید؟

بدون تردید با ما تماس بگیرید کارشناسان پترو آکام آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره در زمینه محصولات ، حمل ونقل ،ترانزیت و ترخیص کالا هستند

مطالب مشابه