آیا محلول اسید استیک بر روی زمان رسیدن خرما تأثیر دارد؟

آیا محلول اسید استیک بر روی زمان رسیدن خرما تأثیر دارد؟

یکی از کاربردهای جالب برای اسید استیک، استفاده از محلول این اسید همراه با آب گرم و مقادیری از کلرید سدیم برای تأثیر بر زمان رسیدن خرماهای نارس می باشد. با توجه به اینکه صادرات خرما یکی از منابع درآمدزا برای ایران محسوب می شود، تولید بیشتر، سود بیشتر و جذب بازار مصرف بیشتر را به همراه خواهد داشت. در این مطلب به اثر اسید استیک بر زمان رسیدن خرمای نارس خواهیم پرداخت.




خرما، یک گیاه محبوب و پرطرفدار در شهرهای جنوبی ایران

خرما یکی از گیاهان قابل کشت در کشورهای خاورمیانه است؛ این گیاه چند ساله در شاخه نهاندانگان و خانواده نخل ها قرار دارد. تاکنون گونه های متنوعی از گیاه خرما در سراسر جهان شناخته شده است. بهترین مناطق جهان برای کشت و رشد گیاه خرما، نواحی وسیع کمربندی از شرق اقیانوس اطلس و شمال صحرای بزرگ در آفریقا آغاز شده و تا عربستان و ایران امتداد می یابد. سالانه میلیون ها تن خرما در جهان صادر می شود که ایران، سهم قابل توجهی از این حجم را به خود اختصاص داده است.

میوه خرما مورد استقبال تمام مردم جهان، به ویژه مردم کشورهای مدیترانه، خاورمیانه و شمال آفریقا قرار دارد. استفاده از ترکیباتی مانند اسید استیک که بتوانند در زمان رسیدن خرماهای نارس، تغییرات مفیدی ایجاد کنند، راهکاری ایده آل به نظر می رسد.

میوه خرما سرشار از کالری، ویتامین، عناصر مغذی نظیر فسفر، آهن، پتاسیم و کلسیم می باشد. مصرف خرما برای افرادی که به فشار خون مبتلا هستند مفید می باشد. خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی خرما نیز بر کسی پوشیده نیست. این میوه می تواند مشکلات گوارشی و روده ای را برطرف کند. قند موجود در میوه خرما، طبیعی است و مقدار آن چیزی در حدود 65% گزارش شده است.



اثر مواد و ترکیبات مختلف بر روی میوه خرما و زمان رسیدن خرماهای نارس

هنگامی که می خواهیم تأثیر [اسید استیک را بر روی زمان رسیدن خرماهای نارس بررسی کنیم باید از مراحل رشد خرما آگاهی داشته باشیم. کشاورزان دوره رشد میوه خرما را معمولاً به چهار مرحله تقسیم بندی می کنند؛ مرحله کیمری، مرحله خلال، مرحله رطب و مرحله تمار. اگر قرار باشد یک ترکیب شیمیایی خاص بر روی رسیدن خرمای نارس تأثیر بگذارد باید مدت زمان این چهار دوره رشد را کوتاه تر کند. اسید استیک توانایی انجام این کار را دارد.


یکی از روش های قدیمی که برای تیمار کردن میوه ها استفاده می شد شامل غوطه وری در آب گرم یا پاشش آب گرم بر روی آن ها بود؛ مجموعه این روش ها معمولاً با عنوان تیمار حرارتی شناخته می شوند؛ پاشش آب گرم بر روی میوه ها اثر بخشی بیشتری دارد، زیرا موجب می شود رشد قارچ ها کنترل شده و حشرات از بین بروند. در این روش، میوه هایی که در سردخانه نگهداری می شوند نسبت به سرمازدگی مقاوم می باشند.

اهمیت استفاده از محلول اسید استیک و آب گرم برای تیمار خرماهای نارس، زمانی پر رنگ تر می شود که مسأله سلامت میوه ها مطرح باشد؛ خرماهایی که در مناطقی رشد می کنند که میزان آلودگی هوا و گرد و غبارها زیاد است، به شدت در معرض آلودگی به گرد و خاک، رشد کپک، هجوم حشرات و پرندگان قرار دارند؛ لذا استفاده از روشی که می تواند باعث کاهش آلودگی و بهبود کیفیت خرما شود، لازم و ضروری بوده تا جایی که استفاده از روش های مصنوعی و با کمک ترکیبات شیمیایی نظیر اسید استیک پیشنهاد شده اند. این روش ها دقیقاً با هدف شستشوی خرما و کاهش آلودگی ها اجرا می شوند.

روش استفاده از اسید استیک و آب گرم برای تیمار خرما به این صورت است: انواع خرما با محلول های اسید استیک در غلظت های مختلف، حدود 5/0 تا 5/2%، ترکیب کلرید سدیم در غلظت های 1 تا 3% در دمای ثابت – معمولاً حدود 39 – تیمار می شوند. این روش برای عمل آوری خرما بسیار مفید است و زمان رسیدن خرمای نارس را کاهش می دهد.



دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




نیاز به مشاوره دارید؟

بدون تردید با ما تماس بگیرید کارشناسان پترو آکام آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره در زمینه محصولات ، حمل ونقل ،ترانزیت و ترخیص کالا هستند